Jonge ondernemers kopen assistentiewoningen over.

Het jonge ondernemersteam bestaande uit Elias Le Juste (27), Emilie Le Juste (31), Fiona Janssens (25) en Joty Portaels (28) hebben de uitbating van de zorgappartementen overgenomen van het Franse bedrijf Orpea. Het Franse bedrijf heeft een verlies van maar liefst 400.000 euro in België geboekt en verkocht dus onder andere deze woningen. Elias en zijn zus Emilie hebben dan samen in oktober de sprong gewaagd en Dil’flats vzw opgericht.

Het grootste doel voor het team, is om mensen te kunnen helpen en te kunnen verwennen in hun oude dag. 

De bewoners zijn blij met het nieuwe team. Roger Vander Weyden (87) woont al twee jaar in zijn assistentiewoning op Domein Arconati. Hij is één van de zeven bewoners die daar al woonde toen Orpea de woningen nog beheerde. “De zaken komen hier stilletjes aan in orde, het is hier volledig opgeknapt en de mensen van nu zijn vriendelijker en hulpvaardiger. Ik heb ze daarover nog een compliment gegeven. We worden goed geholpen”. 

Openingsdag

Op zaterdag 9 december organiseert ‘Dil’flats’ zijn officiële openingsdag. Zij nodigen iedereen uit om de woningen te bezoeken op d’Arconatistraat 77A in Dilbeek van 14 tot 17 uur. Ook Roger kijkt uit naar deze dag in de hoop dat hij een nieuwe vriend kan verwelkomen. Momenteel staan er van de 14 woningen nog zeven vrij met een beginnende prijs van 1.200 euro per maand. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland