Vlaamse Rand krijgt 100.000 extra bomen

De campagne ‘De Vlaamse Rand Boomt’ zal binnenkort 100.000 extra bomen toevoegen aan de Vlaamse Rand. In samenwerking met burgers, bedrijven, lokale besturen en verenigingen uit de regio worden 70.000 bomen geplant via een growfundactie. De Bûûmplanters, in opdracht van het Agentschap Binnenlands Bestuur, zullen de bomen aanplanten. Samen met nog eens 30.000 Gordelbomen komt het totale aantal extra bomen in de Vlaamse Rand dus op 100.000. Via ‘De Vlaamse Rand boomt’ konden mensen bomen laten leveren om zelf te planten of 1 euro doneren via de growfundactie. Voor elke euro die wordt ingezameld, voegt het Vlaamse Randfonds 4 euro toe om nog een extra boom te kunnen planten.

De bomen worden verdeeld en aangeplant tijdens het plantseizoen van november 2023 tot maart 2024. De Bûûmplanters vragen particulieren, bedrijven en organisaties die plantlocaties hebben opgegeven om foto’s door te sturen. Op basis van deze foto’s zullen ze de juiste boom selecteren en de levering en opvolging regelen. De bomen kunnen worden opgehaald op een afhaalpunt. Eigenaren van de bomen ontvangen ook tips om ze gezond te houden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland