Marcel Martens werd 100 in WZC Martinas

Hij fladderde als een jong veulen over de dansvloer, men zou het niet zeggen dat Marcel Martens (°14/09/1923) een eeuw jong is! Het is weinig honderdjarigen gegeven om nog zo fluks voor de dag te komen. Marcel ligt er goed in de groep in het WZC Martinas en danst er niet alleen maar speelt ook nog biljart. Een groot feest met alle bewoners viel hem te beurt.

Marcel is afkomstig van de Zwalmstreek en werkte tot zijn 65ste bij de NMBS. Hij woonde een tijdje in Brussel maar verhuisde daarna naar Merchtem. Hij resideerde ongeveer 25 jaar in de Oudstrijdersstraat en verblijft nu al vier jaar in het woonzorgcentrum. Zijn zoon Luc en diens vrouw Veronique waren ook van de partij.

Een dj zorgde voor de ambiance en toen schepen David De Valck aankwam nam deze laatste meteen de microfoon ter hand om het repertoire van Eddy Wally aan te snijden. En Marcel genoot van dat alles, ook toen burgemeester Maarten Mast en schepen Julie Asselman nog met geschenken kwamen aandraven. Tijdens zijn speech maakte de burgemeester ook al een afspraak voor volgend jaar. Na al die felicitaties was het voor Marcel tijd voor…een dansje! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk