Dag van de Dilbekenaar werd groot succes

De Dag van de Dilbekenaar werd deze editie een groot succes met zijn nieuw concept. De charme en bezienswaardigheden van Itterbeek dorp werden door vele burgers (her)ontdekt.

Onder het tromgeroffel van de Japanse drummers stroomden wel 1.000 dilbekenaars toe in Itterbeek dorp voor het doe- en beleeffeest. Deze zonovergoten editie had heel wat te bieden voor jong en oud. Samen met een 20-tal verenigingen en een 8-tal lokale ondernemers werd de Dilbeekse burger ondergedompeld in een vari√ęteit aan activiteiten, workshops en culturen. Van wobbelyoga, ezelwandelingen, EHBO initiaties en dansworkshops tot majorette en fanfare optredens, gegidste rondleidingen van Brouwerij Timmermans en de Sint-Pieterskerk en nog veel meer. Met het beschilderen van oude vinyl platen en de verschillende creastanden werd ook de creatieve geest van de bezoekers aangesproken.

Het heerlijke aanbod van onze lokale eetstanden prikkelde de smaakpapillen van de bezoekers. Van pittig Thais en hemelse hamburgers tot ambachtelijke ijsjes en pannenkoeken. Burgemeester Willy Segers beaamt dat deze 8e editie een schot in de roos was. ‚ÄúHet nieuwe concept waar we naar de Dilbekenaar gaan en halthouden in de deelgemeentes wordt heel warm onthaald bij de burgers. Volgend jaar trekken we uitzonderlijk terug naar Dilbeek centrum, maar wel om een goede reden. We sluiten het feestjaar van 50 jaar CC Westrand op zaterdag 1 juni 2024 af met een knaller. Overdag neemt Dag van de Dilbekenaar de parking van Westrand over en Les Truttes verzorgen ‚Äės avonds de slotact van het feestjaar.

Foto (¬© dani√ęlledemeuter)

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland