Nijverseelkermis, een dikke tien voor sfeer en gezelligheid!

Het leek wel een tafereel zo weggeplukt aan de Middellandse zee, de binnenkoer van Huyse ter Kalkestraete. Nijverseel, of hoe een kleine kermis best gezellig en sfeervol kan zijn. Zaterdagavond was er geen stoel meer vrij want iedereen wilde de gezellige sfeer opsnuiven en genieten in het mooie kader.

Een babbeltje, een drankje en dan nog een gratis optreden er bovenop. De Opwijkse coverband Plagiaat mocht alle registers open trekken en dat werd best gesmaakt.

In Nijverseel mogen ze terecht fier zijn op hun kermisprogramma dat goed is voor vier dagen feest. Een affiche waar zowat iedereen zijn gading kan in vinden. Niet te vergeten dat men in dit deel van Opwijk al sinds 1895 kermist! Vrijdag, zaterdag en zondag en als afsluiter op maandag nog een jaarmarkt en een geburenetentje waar zo’n driehonderd mensen op afkomen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk