Gemeente Gooik bedankt zwerfvuilrapers

De gemeente Gooik en de ‘KIC’ers’ (Keep It Clean’ers) hebben de ambitie om alle Gooikse straten proper te houden. Herman Anthoons, schepen van Leefmilieu, steunt de KIC-actie: “Onze gemeente doet al heel wat inspanningen om zwerfvuil tegen te gaan. Ook bij de inwoners is het echt iets dat leeft. Blikjes op straat, een plastiek zakje met afval in de beek of papiertjes op een parking: niemand vindt dat fijn. Want het ontsiert onze gemeente, brengt schade toe aan de natuur, kan gevaarlijk zijn, zet aan tot sluikstort, kan in dierenvoeding terechtkomen en zo dieren verwonden met soms de dood tot gevolg. Bovendien vraagt heel wat opruimwerk van de dienst Openbare Werken. Dankzij het actieplan ‘Gooik blijvend proper’ en de KIC’ers gaan we voor een proper Gooik. En deze nette omgeving draagt bij tot het welzijn van onze inwoners.”

Het actieplan ‘Gooik blijvend proper’ deelt de gemeente op in 40 ‘buurten’ van drie tot vijf straten, afhankelijk van de lengte van de straat. Elke buurt wordt onderhouden door een KIC’er die minstens om de drie maanden in zijn/haar buurt het zwerfvuil raapt. De hoofdwegen worden – om veiligheidsredenen – door de dienst Openbare Werken onderhouden.

In Gooik zijn er zo’n 75 personen die op regelmatige basis zwerfvuil rapen. Zij krijgen van de gemeente het nodige materiaal. De gemeente bedankte hen tijdens een jaarlijks evaluatiemoment met een hapje en drankje.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland