410 bomen en planten voor nieuw bos

De gemeente Dilbeek kocht in de herfst van vorig jaar een eerste stuk grond in Groot-Bijgaarden om te bebossen. In samenwerking met De Bûûmplanters worden nu ook de eerste bomen van een gemengd loofbos met bosrand aangeplant. De bosrand bestaat uit een gemengde struikengordel van 3 meter breed: Gele Kornoelje, Hazelaar, Hondsroos, Meidoorn, Rode Kornoelje, Sleedoorn, Veldesdoorn en Wilde Kardinaalsmuts zorgen voor een 370m² diverse begroeiing, ideaal voor de kleinere fauna. Het opgaand gemengd loofbos is samengesteld uit Boskers, Haagbeuk, Fladderiep, Wintereik en Winterlinde. De jonge aanplant is 80 tot 100cm hoog en zal uitgroeien tot volwaardige bomen op een oppervlakte van ruim 1000m².

In totaal worden op dit stuk 410 planten en bomen aangeplant, een opstapje richting het geambieerde bosgebied in Groot-Bijgaarden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland