Dilbekenaren krijgen gratis GFT-keukenemmertje

Vanaf maandag 3 april kunnen Dilbekenaren een GFT-keukenemmertje afhalen bij de dienst Wonen & Ondernemen tussen 9 en 17 uur. Inwoners hoeven hiervoor niets te betalen, want de emmertjes worden gratis aangeboden. Vanaf begin van dit jaar wordt in Dilbeek GFT aan huis opgehaald. Deze ophaling gebeurt tweewekelijks. Aangezien de nieuwe GFT-ophaling ervoor zorgt dat de inhoud van de restafvalzak aanzienlijk slinkt, is ook frequentie van de ophaling van het restafval veranderd: dit gebeurt nu om de twee weken in plaats van elke week. “Om de Dilbekenaren de kans te geven om nog beter en meer te sorteren, zijn we begin januari gestart met de ophaling van GFT-afval”, aldus bevoegd schepen Luc Deleu (Blauw Dilbeek). “Opdat de inwoners dit op een efficiënte manier kunnen doen, voorzien we nu een gratis GFT-keukenemmertje. Inwoners kunnen deze ophalen in de Kasteelhoeve bij de Dienst Wonen & Ondernemen.”

In het GFT-keukenemmertje moet wel nog steeds een GFT-zak van 15 liter geplaatst worden. Het emmertje is voorzien van luchtgaten, zodat er voldoende ventilatie is voor het afval. Op die manier kan vocht in het GFT wat verdampen en wordt de kans op geurtjes verminderd.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland