Ferment prijkt voor het eerst in de Bib Gourmand van Michelin

Ferment in Lennik blijft scoren bij toprecensenten. De zaak heeft vier jaar geleden de deuren geopend, maar valt nu meer dan ooit in de smaak. Zo ontvingen ze 13/20 in de gerenommeerde Gault&Millau 2022 en ontvingen ze nu ook een plekje in de Bib Gourmand van Michelin. In de Michelin Bib Gourmand-gids worden adresjes opgenomen waar je een lekker driegangen keuzemenu voor maximaal 45 euro kan eten. Hiertoe behoort nu ook Ferment. “Wie aandacht schenkt aan een goed glas wijn of een frisse geuze, gecombineerd met een creatief sharingconcept rond eerder traditionele gerechten, moet zeker eens Ferment in Sint-Kwintens-Lennik binnenstappen”, klinkt tijdens de voorstelling bij Michelin.

“Een uurtje geleden heb ik pas het bericht gekregen dat we met Ferment nu ook in de Bib Gourmand staan”, glundert Yanick Dehandschutter. “Michelin is altijd zeer discreet, dus we wisten van niets. We zijn hier natuurlijk enorm tevreden mee, want dit is waar we met Ferment voor staan. De Bib Gourmand is een label voor een heel mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is iets waar we met Ferment altijd naar gestreefd hebben. Stilaan worden we erkend door de gidsen, en dat doet ons enorm veel plezier. Ook het toegankelijk concept dat we proberen brengen slaat aan bij onze klanten en de gidsen. Momenteel staan er geen grote veranderingen op de planning voor Ferment. We zitten nu in een heel goede flow en we doen verder zoals we bezig zijn. We blijven gaan voor een pure keuken, en daar blijven we elke keer opnieuw aan werken. Op dat vlak zitten we wel dus wel echt met een hedendaagse keuken. We gaan voor een niet te complex bord, maar wel iets heel puur: een goed product dat gebracht wordt zoals het moet.”

Gault&Millau

Ferment is een derde zaak van de familie Dehandschutter, naast sterrenrestaurant Sir Kwinten – die er vlak naast gelegen is – en feestzaal Krekelhof in Gooik. Bovendien hebben ze met Wijndomein Dappersveld-Woestijn momenteel zo’n 6 hectare druivenranken onder de vleugels, waarmee ze hun gekende wijnen maken. Bij Sir Kwinten ontving chef Glenn Verhasselt in 2020 nog de prijs voor Jonge Chef van het Jaar. In 2019 won Yanick Dehandschutter de prijs voor Sommelier van het Jaar. Eind 2021 ontving Sir Kwinten nog een score van 17/20 in de Gault&Millau.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland