Art Hugo en Valentino verkopen unieke paashaasjes

Valentino, de alom gekende chocolatier uit Schepdaal, heeft in samenwerking met kunstenaar Hugo de jesus Alves (alias Art Hugo ep) een kleurrijke praline ontwikkeld. De praline met latte-macchiatovulling is erg complex en arbeidsintensief om te maken, omdat er veel handwerk vereist is om de kleuren aan te brengen.

Elke maand zet Valentino een nieuwe, unieke en limited edition praline in de kijker. Dat deden ze onder meer al in samenwerking met Remco Evenepoel. Art Hugo uit Dilbeek, bekend om zijn popartstijl, heeft hen hierbij deze keer geholpen en de praline voorzien van zijn kenmerkende kleurrijke en herkenbare stijl. Eerder kwam hij ook al meerdere malen de etalage van de winkel kleurrijk beschilderen. “Ik ben enorm blij met het resultaat”, vertelt hij. “Elke praline is uniek, net zoals mijn werken. Ook van het productieproces ben ik enorm onder de indruk.” Chocolatier Sven Deman is de meester-maker achter elk uniek stuk: “Het proces om deze pralines te maken is uniek voor ons bij Valentino. Nooit eerder hebben we een praline gemaakt die uit zes verschillende stappen gemaakt wordt. Enorm arbeidsintensief, maar het werk loont.” Op amper een maand tijd werd namelijk al bijna een ton (!) van de chocolade paashaasjes verkocht.

De kunstenaar werkt momenteel volop aan zijn carrière in het buitenland, onder meer in Dubai. In Dilbeek heeft hij een atelier in een pop-upcontainer aan het Kasteel de Viron. Binnenkort gaat hij nog samenwerkingen aan met onder meer Vespa en BMW.

In de Valentino-winkel in Schepdaal kan je bovendien ook een lotje aankopen voor 2 euro, waarmee je de 1.000km van Kom op tegen Kanker steunt. Op 12 mei wordt één winnaar gekozen. De prijs? Een gigantische chocoladen, eetbare paashaas in Art Hugo-stijl van liefst 65 centimeter groot.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland