Adoptiedorpen Roemenië Dilbeek bestaat 30 jaar

Iets meer dan 30 jaar geleden vertrok een konvooi van Adoptiedorpen Roemenië Dilbeek (ADR) naar het Dilbeekse adoptiedorp Cehu Silvaniei om er -na de val van het Ceaucescu-regime- hulp te gaan verlenen.

De noodhulp van toen is intussen veranderd in structurele hulp door onder andere de oprichting van een eigen gezondheidsraad en een raad voor lokale ontwikkeling. Ondertussen blijft het Dilbeekse adoptiedorp op hulp rekenen voor de twee scholen, het centrum voor mentaal gehandicapten, weeshuis, dispensarium, jeugdclub, kinderdagverblijven en verschillende verenigingen die ondertussen werden opgericht. Die 30 jaar vriendschap en samenwerking werd onlangs in Cehu Silvaniei gevierd tijdens een gemeenteraadszitting waarop een Dilbeekse delegatie aanwezig was. Een aandenken hiervoor werd intussen ook al overhandigd aan waarnemend burgemeester Luc Deleu door Hilde Maes, de voorzitter van ADR-Dilbeek. Jaarlijks organiseert ADR bovendien een mosselfeest in de parochielokalen van Sint-Anna-Pede om de hulp te kunnen blijven garanderen. De hele opbrengst gaat integraal en rechtstreeks naar projecten in Cehu Silvaniei.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland