Michael J. Fox Foundation verdubbelt stortingen voor Stop Parkinson tot 25 november: “Het is onze kans om ons als gemeenschap te verenigen”

Dilbekenaar Ivo de Bisschop organiseerde enkele maanden geleden nog een grote actie voor het onderzoek naar Parkinson. ‘De Stop Parkinson Walk’ werd zo opgevolgd door een ‘virtueel’ wandelparcours. Dankzij de 4.000 donateurs in 2021 draagt de Michael J. Fox Foundation nu ook een extra steentje bij. Elke donatie wordt door de stichting van de Back to the Future-acteur namelijk verdubbelt. 

Ondanks de coronacrisis kon de Stop Parkinson -een Belgische vzw opgericht door Ivo de Bisschop uit Dilbeek- in 2021 rekenen op liefst 4.000 individuele donateurs en een 10-tal bedrijven. De organisatie zamelt al sinds 2019 geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte want België alleen telt al meer dan 40.000 patiënten. Volgens Ivo lijkt de ziekte voor grote farmaceutische bedrijven geen prioriteit. “De weg is nog lang maar wetenschappelijk onderzoek vraagt dan ook veel tijd”, vertelt hij. “Met Stop Parkinson kozen wij ervoor om het ingezamelde geld integraal aan projecten te schenken die wetenschappelijk onderzoek naar parkinson doen. De ondersteunde projecten worden gekozen samen met de experten van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research. Dit jaar gaat het bedrag naar een stamcelproject van Dokter Mya C. Schiess van The University of Texas Health Science Center in Houston.”

Giving Tuesday

De Michael J. Fox Foundation -ja hoor, dé Michael J. Fox acteur van Back to the Future die ook parkinson heeft- draagt nu ook zelf hun steentje bij om extra geld op te halen. Giving Tuesday is een wereldwijde dag om te doneren ter ondersteuning van duizenden liefdadigheidsorganisaties en goede doelen over de hele wereld. Deze dag valt op de eerste dinsdag na Thanksgiving en net na Black Friday. “Dankzij deze ‘Giving Tuesday’ verdubbelt de Michael J. Fox Foundation het bedrag van elke storting die gebeurd voor 25 november aan Stop Parkinson”, gaat een enthousiaste Ivo verder. “Het is onze kans om ons als gemeenschap te verenigen in de richting van ons gemeenschappelijke doel om Parkinson te genezen.”

Het jaar 2021 was op veel vlakken een uitdagend jaar voor Stop Parkinson. Toch werd het een mooi jaar met verschillende activiteiten zoals de Stop Parkinson Hand Walk, Dirk Vandervelden die naar Santiago fietste, verschillende Rotaryclubs die activiteiten op touw zetten en het boek ‘Grenzen verleggen’ waarin Ivo De Bisschop zijn verhaal vertelt.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland