Toneelgroep Vrij en Blij speelt ‘pas op voor de kleine!’

Het wordt bevestigd: Vrij en Blij laat er geen gras over groeien. Na het succes van Hoerenleed begin september van dit jaar, staat de plaatselijke toneelkring er opnieuw in december. Naar jaarlijkse gewoonte wordt het humorgehalte tot een hoger niveau getild. ‘Pas op voor de kleine’, het ideale culturele tussendoortje voor jong en oud.

Mats Dielens is een bijzondere baby. Hij heeft het M.U.S.H.B. -syndroom. Dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij zelf uitgevonden. Hij ziet en hoort alles, observeert alles en iedereen. Maar vooral: hij kan het niet laten om commentaar te geven. En hoe! Klinkt het niet, dan botst het. Echter, voor zijn ouders, grootouders en iedereen die op bezoek komt, ziet hij er uit als een gewone, schattige baby. Het stuk neemt het publiek mee doorheen het eerste levensjaar van Mats. Hilariteit ten top. ‘Pas op voor de kleine’: Een komedie van Paul Coppens in regie van Chris Rosiers. Dat gaat vonken geven!

“De mensen hebben cultuur hard gemist”, zegt voorzitter van Vrij en Blij Rein Roesems. “Daarom hebben we beslist om hen extra te verwennen”, gaat Roesems verder. “Aan het einde van de zomer speelden we ‘Hoerenleed’, een groot succes en een ware verademing zo na anderhalf jaar stil zitten. We waren dan ook blij om het publiek meteen te vertellen dat onze vaste afspraak in december sowieso voorzien is.” En ook de bewoners van het rusthuis worden opnieuw uitgenodigd. Rein Roesems: “Dat het ook voor hen geen makkelijke tijd is geweest, hoeft ik niet te vertellen. Zoals gewoonlijk, worden ze uitgenodigd op de generale repetitie. Wij kunnen spelen met publiek en tegelijk bieden we hen een aangename avond. Ik kan mij voorstellen dat ook zij meer dan ooit nood hebben aan wat humor, zo na een periode van pandemie.” De keuze van dit stuk was snel gemaakt. Een jong, recent en modern stuk met een toegankelijke portie humor, meer heeft een succes niet nodig. Het wordt gegarandeerd lachen, gieren, brullen. Niet te missen!

Praktisch
Speeldata: 10 en 11 december om 20u , 12 december om 15u en 13 december 2021 om 20u
Locatie: CC Asse
Tickets: https://vrijenblijasse.be/
Inkom: 12 euro

Cast
Rein Roesems, Jurgen Van Der Burght, Fien Philippe, Pascale De Ridder, Vera Spinnoy, Johan
Vanderhaegen, Patcy De Ridder, Leen De Buel en Marleen Wynant.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk