Ere-beiaardier Rien Aarssen overleden

Rien Aarssen, voormalig beiaardier van Grimbergen, is op 7 november op 78-jarige leeftijd overleden.

Afkomstig uit het Nederlandse Gastel belandde hij al vroeg in Grimbergen, waar hij in 1993 pater Jan Feyen opvolgde als stadsbeiaardier. In die functie heeft hij vele activiteiten georganiseerd en de vereniging Beiaardvrienden Grimbergen opgericht. Rien Aarssen is auteur van het boek “Grimbergen en de Beiaardkunst”, en bespeelde bovendien de beiaard van Steenokkerzeel en was penningmeester van de Vlaamse Beiaardvereniging. Op zijn initiatief werd de beiaard van Grimbergen in 1998 uitgebreid met een nieuwe basklok. In 2011 legde Rien zijn functie als beiaardier neer. In 2012 werd hij gelauwerd als ereburger van Grimbergen.

Rien Aarssen bleef tot het laatst actief betrokken bij het verenigingsleven en wordt herinnerd als ‘vriendelijk, goedlachs en een waar organisatietalent’.

Zaterdag vond in de Sint-Servaasbasiliek te Grimbergen een afscheidsviering plaats. De Beiaardvrienden van Grimbergen zijn in rouw.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise