Marijke De Cuyper brengt ‘LichtjesDromen’ in het Cultuurhuis

Nog tot en met 28 november stelt Marijke De Cuyper in het Cultuurhuis in Meise tentoon onder de noemer ‘LichtjesDromen’.

“Wat ik met mijn schilderijen wil bereiken is mensen weten te boeien met wat ik zelf zo belangrijk vind: het uiten van emoties, genieten van eenvoudige dingen en dromen durven waarmaken”, zegt de kunstenares.“De gratie van het menselijk lichaam, dansbewegingen en water blijven mij steeds weer ontroeren. In veel van mijn overwegend blauw getinte werken zit er ook muziek verweven, een permanente inspiratiebron.”

De voorbije jaren waren voor haar, zoals voor velen, een tijd van verstilling waarbij het intenser onderdompelen in de natuur centraal stond. “Wandelen, lopen, fotograferen, bosbaden en het herontdekken van de schoonheid van de nabijgelegen natuur namen een belangrijke plaats in.”

De Plantentuin van Meise, die haar exact 15 jaar geleden een onvergetelijk moment bezorgde met de tentoonstelling “The Lake” , blijft haar ultieme lievelingsplek om te vertoeven. “Lichtjes in al zijn vormen begonnen mij uitermate te fascineren: de lichtinval in het bos, langs het pad, lichtschakeringen op plant en bloem, lichtspektakels,…”

In de reeks acrylverfschilderijen die hieruit volgden, is vooral de speelsheid en de kinderlijke blijheid zichtbaar bij het zien van zoveel schoonheid. “Ik wil dit intens gevoel dan ook graag met iedereen delen en ook stilletjes, in de achtertuin ervan, een klein eerbetoon brengen aan deze bijzonder mooie parel in Meise.”

De tentoonstelling LichtjesDromen vindt plaats in het Cultuurhuis in Meise, Brusselsesteenweg 44 en dat tot en met 28 november. Openingsuren: zaterdag van 10 tot 18 uur, zondag van 14 tot 18 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise