Zware brand vernielt woning: vijf huisdieren komen om

Het heeft zwaar gebrand zaterdagmorgen in een rijwoning in de Vijfhoekstraat in Peutie. Twee bewoners konden net op tijd ontzet worden. Vijf huisdieren kwamen om. Het pand is onbewoonbaar.

Het vuur ontstond rond 8 uur en ging gepaard met zware rookontwikkeling.“Een jong koppel heeft veel geluk gehad. Ze zijn net op tijd ontzet geweest via een ladder vanuit een raam op de tweede verdieping”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit), die ter plaatse kwam. “De brandweer kon door hun snelle interventie vermijden dat het vuur zou uitbreiden naar de aangrenzende woningen.”

De bewoners liepen een lichte rookintoxicatie op. “Drie katten en twee honden bleven helaas wel in de brand. Het pand is volledig uitgebrand en bijgevolg onbewoonbaar. Hartverwarmend is wel dat de buurt meteen klaar stond om hulp en opvang te bieden. Dat is toch een klein lichtpuntje bij zo’n miserie.”

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Bijgevolg werd een deskundige aangesteld door het parket.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise