11 november in Peizegem

Op 11 november wordt de wapenstilstand van 1918 herdacht. Ook wordt hulde gebracht aan de soldaten die sneuvelden tijdens de twee wereldoorlogen. In Peizegem is het de Vriendenkring van Oud-Soldaten Peizegem (VOSP) die deze plechtigheid al vele jaren organiseert. Dat was dit jaar niet anders.

Het begon al om 10 uur met een traditioneel ‘sossissenontbijt’. Nadien ging het in stoet naar de Stille Weide achter de parochiekerk. Daar werden toespraken gehouden en bloemen neergelegd. Schoolkinderen maken elk jaar deel uit van de delegatie die het monument bezoekt. Nieuw was dit jaar de stemmige muziek die werd vertolkt door negen muzikanten van Music Time.

Na de plechtigheid – waarbij de namen van de gesneuvelden werden afgeroepen – werden de leden herbergiers bezocht. Na de middag startte het jaarlijkse eetfestijn waarvoor een honderdtal leden een hun familie waren opgedaagd.

Het traditionele jaarlijkse sossissenontbijt
Stoetsgewijs naar De Stille Weide
De namen van de gesneuvelden worden afgeroepen
Muzikale hulde door Music Time

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk