Troostplek in Peizegem

Onder impuls van Ferm Peizegem werd, in de onmiddellijke omgeving van het kerkhof, een troostplek gerealiseerd. ‘Planttroost’ is een project van Ferm om overal in Vlaanderen troostplekken te organiseren. Een troostplek is een plaats waar mensen mekaar kunnen ontmoeten voor een deugddoende babbel of alleen even kunnen bezinnen over wat het leven voor hem of haar in petto had.

Ferm-voorzitter Liliane Hauspie leidde de ingetogen ceremonie van het in gebruik nemen van de troostplek. Bezinnende woorden, gedichten, muziek zorgden voor een sfeer van verbinding. Centraal in de troostplek staat een troostbord, omringd door bloemen. Zo werden er al heel wat bloembollen aangeplant die in de lente de troostplek zullen opfleuren.

Ook schepen Lien Casier schetste de nood aan een troostplek, zeker in tijden van corona waarin we vaak op een onvolmaakte manier moesten afscheid nemen van onze geliefden. Brigitte Van Malderen, regioconsulente voor Ferm, gaf de historiek van ‘Planttroost’. Met fierheid kon ze aankondigen dat er in Vlaanderen al meer dan 300 troostplekken werden aangelegd. In Peizegem gebeurde dat door tuinspecialist Luc Van Buggenhout.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk