Afbraak woningen gestart voor aanleg sneltram

In de Jan Krokaertstraat in Meise is een aannemer gestart met de afbraak van vijf leegstaande woningen aan de zijde van de A12. Dat gebeurt in opdracht van De Werkvennootschap.

“Die huizen zijn door een minnelijke schikking met de eigenaars verworven door de Vlaamse overheid”, vertelt woordvoerder Marijn Struyf. “Ze maken plaats voor de sneltram die in de toekomst langs de A12 tussen Willebroek en Brussel zal rijden. De huizen staan al ene poos te verkrotten en daarom gaan we ze afbreken. We hop de omgevingsvergunning voor de aanleg van de sneltram in 2022 hopen te bekomen, zodat we in 2023 een aannemer kunnen aanduiden. Die zou dan het jaar erop de werf kunnen opstarten.”

De toekomstige sneltram, die grotendeels langs de A12 loopt, verbindt Willebroek met Brussel. In 40 minuten kan je het traject afleggen, want de tram rijdt filevrij en milieuvriendelijk in een eigen bedding en houdt halt in Fort Willebroek, Londerzeel, Wolvertem, Meise, Strombeek en Heizel. Elke halte krijgt een eigen Park and Ride-zone en wordt verbonden met de fietssnelweg F28. Pendelaars combineren op deze manier auto, fiets en openbaar vervoer.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise