Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record

In Dilbeek werd een prachtig en hartverwarmend record verbroken. En niet de minste, want het gaat hierbij om iemand die enkele weekends geleden het meeste plantjes ooit verkocht heeft in de gemeente ten voordelen van Kom op tegen Kanker. Tjerdy Kestemont is pas 24 jaar maar strijd al enkele jaren vol moed tegen het beestje. Dankzij de verkoop van liefst 610 azalea’s -goed voor een persoonlijk ingezameld bedrag van 4.270 euro- draagt hij nu zijn eigen steentje bij.

Jaarlijks organiseert Kom op tegen Kanker een inzamelactie met de verkoop van azalea plantjes: de ‚Äėplantjesactie‚Äô. Vrijwilligers kunnen dozen aanvragen waarna zij die op hun beurt kunnen doorverkopen. De opbrengst ervan wordt gebruikt om kankerpati√ęnten en hun naasten van de beste zorgen te voorzien. Al jaar en dag staan ook de Dilbeekse vrijwilligers paraat bij de verkoop van azalea‚Äôs ten voordele van Kom op tegen Kanker. ‚ÄúWant de strijd tegen dit verschrikkelijk beestje is nog steeds niet gestreden en blijft ook verdergaan na een periode van twee jaar vechten tegen het coronavirus‚ÄĚ, aldus Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld). ‚ÄúOok dit jaar konden de gemeente Dilbeek en Kom op tegen Kanker rekenen op tientallen vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de verkoop van de plantjes. Dat gebeurde aan grootwarenhuizen, in woonzorgcentra, deur aan deur, aan een kerk, op de boerenmarkt en zelfs langs de oprit.‚ÄĚ 

Record gebroken

Deze laatste actie vond plaats langs de Herdebeekstraat in Itterbeek, de woonplaats van Tjerdy Kestemont (24). Hij en zijn familie weten als geen ander wat het is om geconfronteerd te worden met deze ziekte. De weg was en is nog steeds enorm zwaar, maar toch vond hij de moed om ook zijn steentje bij te dragen. Zijn verhaal is er eentje van vallen en opstaan, maar het leed van andere lotgenoten ligt hem heel nauw aan het hart. Daarom besloot hij om samen met zijn familie deel te nemen aan de plantjesactie. Met groot succes als gevolg, want hij verkocht niet minder dan 610 plantjes, goed voor een persoonlijk ingezameld bedrag van 4.270 euro.

Als dat nog niet genoeg is, brak hij hiermee ook nog eens het jaarlijks record in de gemeente. Geen enkele andere vrijwilliger deed hem na met de verkoop van zo veel plantjes. In Dilbeek werden in totaal wel 2880 plantjes verkocht, goed voor een totaal ingezameld bedrag van 20.160 euro. In vergelijking met vorig jaar werden er 760 plantjes meer verkocht. Over heel Vlaanderen werden daarentegen 328.697 azalea‚Äôs aangekocht, goed voor een opbrengst van 2.315.045 euro. Daarmee helpt Kom op tegen Kanker alle kankerpati√ęnten en hun naasten aan de beste zorg.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland