Alcoholverbod in Dilbeek centrum tussen 22 en 6 uur

De terrassen mogen opnieuw open tot 22 uur, maar het gemeentebestuur van Dilbeek ondervindt enkele problemen. Er geldt een samenscholingsverbod van meer dan 3 personen, en daar houden sommige inwoners zich niet altijd aan.

“Vooral jongeren maken gebruik van deze mogelijkheid waarbij vastgesteld wordt dat dit gepaard gaat met drankgebruik gevolgd door overlast”, zegt burgemeester Willy Segers (N-VA). “Naarmate de avond en de nacht vordert, verdwijnt ook de discipline om de coronamaatregelen na te leven. Voor de openbare orde is het noodzakelijk om maatregelen te nemen en de politie toe te laten ‘s avonds en ‘s nachts het misbruik van sterke en andere alcoholische dranken in de openbare ruimte tegen te gaan.”

Om die redenen werd een een besluit van de burgemeester uitgevaardigd waarin staat dat het verboden is om alcoholhoudende dranken op de openbare weg of op het openbare domein te gebruiken tussen 22 en 6 uur. Dit geldt slechts op bepaalde plaatsen zoals Wolfsputten, op de parking van CC Westrand en Dil’arte en binnen volgende perimeter: Sint-Alenalaan – Verheydenstraat – Oudesmidsestraat – Roelandsveldstraat – Kasteelstraat – d’Arconatistraat – Kamerijklaan – Kloosterstraat.

Het bezit van alcoholhoudende dranken wordt gelijkgesteld met het gebruik. De verboden alcoholische dranken die worden aangetroffen, kunnen door de politieambtenaren in beslag worden genomen met het oog op hun onmiddellijke vernietiging.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland