Dilbeekenaar Mathis Vandermeeren wint Belgium National Awards 2021 bij Sony

De jury van de 2021 Sony World Photography Awards heeft de foto ‘Frozen Forest’ uit de categorie ‘Landscape’ van Mathis Vandermeeren uitgeroepen tot winnaar van de Belgium National Award. De Sony World Photography Awards is ‘s werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen.

Mathis Vandermeeren (16) is een fotograaf uit Dilbeek, zijn grote passie is natuurfotografie. “In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur om zowel in België als in het buitenland landschappen en dieren te fotograferen met een camera of een drone”, vertelt hij. “De winnende foto is een shot waar ik al lang van droomde. Deze foto is gemaakt in de Hoge Venen in België in december 2020. Ik dacht dat het licht en de vers gevallen sneeuw het bos erg mysterieus deden lijken.” Als winnaar van de National Award ontvangt Mathis de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland