Drie overvallen op korte tijd in Vilvoorde: mogelijk werk van zelfde dader

In Vilvoorde zijn op korte tijd drie overvallen gepleegd. woensdag in de vooravond een apotheek overvallen op de Leuvensesteenweg. Een man bedreigde de apothekeres met een vuurwapen en ging ervandoor met een onbekende hoeveelheid cash geld. Eerder op de dag was in deelgemeente Peutie ook al een bakkerij overvallen. Mogelijk gaat het om dezelfde dader die vorige vrijdag ook al een vlakbijgelegen apotheek had overvallen.

De overval vond plaats rond 17.30 uur bij apotheek Goed in de wijk Faubourg. “De overvaller drong de zaak binnen en bedreigde de apothekeres met een handvuurwapen”, bevestigt politiewoordvoerster Catherine Bodet van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen). Ze moest de inhoud van de kassa in een zak steken. “De dader ging er vervolgens vandoor met een onbekende hoeveelheid cash geld. Niemand raakte gewond.”

Het was al de tweede overval woensdag. Eerder werd rond 13 uur ook een bakkerij overvallen op de Kerkstraat in Peutie. De overvaller, die een mondmasker droeg, wachtte tot er kort na schooltijd geen volk meer stond in de winkel om toe te slaan. Hij bedreigde de bediende met een handvuurwapen en eiste de inhoud van de kassa. De overvaller vluchtte daarop te voet weg. De buit bedroeg 3 à 400 euro.

Het was ook de tweede soortgelijke overval in op een paar dagen tijd in de Kerkstraat. Afgelopen vrijdag werd de apotheek, die even verderop ligt, overvallen. Ook hier was er sprake van één gewapende dader die aan de haal ging met cash geld. Ook hier raakte niemand gewond.

Omdat er telkens sprake is van dezelfde ‘modus operandi’ is de kans groot dat het telkens over dezelfde dader gaat. “Het lijkt er sterk op maar of of er effectief een verband is daar moet het onderzoek uitsluitsel over brengen”, aldus Bodet.

Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt de verschillende overvallen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise