Actrice en Dilbeeks ereburger Alice Toen (96) stelt ouderen gerust in campagnefilmpje over vaccinatie

Dilbeeks ereburger Alice Toen (96) kennen we ongetwijfeld allemaal dankzij haar rollen in Familie, Thuis, De Paradijsvogels en Postbus X. Toen twijfelde geen seconde om zich te laten vaccineren, en wil nu de oudere bewoners uit Dilbeek en Ternat geruststellen met een promofilmpje. 

Ze ging met plezier langs in het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat en maakte er kennis met alle vrijwilligers. Een cameraploeg volgde haar volledige route, van binnen- tot buitenkomst. “Het is hier precies allemaal schoon en nieuw. Daar is werk aan geweest”, lacht ze als ze binnenstapt. 

Het promofilmpje moet de zorgen wegnemen die sommige oudere bewoners kunnen hebben over hun bezoek aan het vaccinatiecentrum. Zo mag wie slecht te been is een begeleider meenemen, wordt de uitleg over het vaccin nog eens rustig gedaan door een dokter en wordt aangeraden kleren om te dragen die het je gemakkelijk maken je arm te ontbloten. 

Alice kijkt zelf het meeste uit naar een koffietje en een wafel bij een van haar vaste adresjes. “Van zodra de horeca opnieuw open is, ga ik een grote wafel met slagroom eten in het Praatcafé of het Verwenkaffee”, sluit ze af.

Bekijk HIER het filmpje

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland