Chiro Schepdaal viert 60ste verjaardag, en dat vieren ze door een bezoekje te brengen aan de stichters van de vereniging

Op 12 maart bestaat Chiro Schepdaal 60 jaar. Om dit te vieren, zette de leidingsploeg een heus feestwekend op poten met tal van fantastische activiteiten voor jong en oud. COVID-19 stak daar echter een stokje voor. Maar, niet getreurd, want de jongeren hebben een hartverwarmend alternatief gevonden.

De feestelijkheden stonden normaal gepland in het weekend na de verjaardag zelf, maar al snel werd duidelijk dat het niet door kon gaan. Een tweedaags verjaardagsfeest op het einde van de zomervakantie bleek ook al snel ijdele hoop voor de Chiro van Schepdaal. Het feestcomitĂ© van dienst heeft daarom besloten om de festiviteiten naar 2022 uit te stellen. Maar, dat wil niet zeggen dat de groep dit jaar bij de pakken blijft zitten. Integendeel, want in de aanloop naar het grote feest, plannen ze alvast enkele opvallende acties. “Om het feestjaar officieel in gang te trappen ging de groepsleiding ‘back to the roots’ en brachten ze een verrassingsbezoek aan al de nog levende stichters van hun jeugdbeweging”, vertelt groepsleider Jarne Walckiers. “Zij werden letterlijk in de bloemetjes gezet en waren duidelijk gecharmeerd door dit warme gebaar van hun enthousiaste opvolgers.”

Nadien waagden de oudste ledengroepen zich aan een sjorconstructie om de verjaardag in de kijker te zetten. Het imposante bouwwerk torent bijna boven de chirolokalen langs de Emiel Eylenboschstraat uit en springt in het oog door zijn omvang en de twee originele chirovlaggen die fier bovenaan de constructie wapperen. Tot aan het feestweekend in de lente van 2022 mag iedereen duidelijk nog meer van dit soort voorproevertjes blijven verwachten. Wat er verder op de agenda staat, is nog niet geweten. De Chiro geeft wel alvast een tip mee: hou hun sociale media goed in de gaten!

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland