UPDATE : Amokmakers in centrum van Merchtem

Deze namiddag kon je heel wat politiesirenes horen in Merchtem. Een aantal jonge amokmakers hadden de boel op stelten gezet, o.m. aan de bushalte op de Varkensmarkt. Een filmpje van een buurtbewoner toont hoe jongeren, een aantal van hen was duidelijk stomdronken, midden op de straat ruzie stonden te maken. Het verkeer stokte en een paar autobestuurders maakten rechtsomkeer.

Ooggetuigen zagen hoe iemand in mekaar geslagen en getrapt werd. Bij deze gewelddadige schermutseling werd zelfs een mes getrokken. In het totaal zouden drie jongeren naar het ziekenhuis zijn gebracht. Blijkbaar ging het om een confrontatie tussen twee verschillende groepen die mekaar rauw lusten en rellen veroorzaken.

Het is niet de eerste keer dat jongeren, die duidelijk van buiten Merchtem zijn, voor overlast zorgen in de gemeente. Vorige week nog werd het skatepark op de Dooren gevandaliseerd en ook aan de kerk werden al opstootjes gesignaleerd. Al wat langer gelegen werd een lid van het gemeentepersoneel , dat tussenbeide wou komen bij een schermutseling, hardhandig aangepakt.

Verschillende combi’s kwamen ter plaatse terwijl de amokmakers de Varkensmarkt verlieten en o.m. in de richting van het station trokken. Daar zou nog een ander incident zijn geweest waarbij twee personen in een BMW betrokken waren. Eén van de twee zou zijn opgepakt door de politie.

Op facebook klaagden heel wat Merchtemnaren over de groeiende onveiligheid door de aanwezigheid van dronken en baldadige jongeren die met de bus of de trein van buiten de gemeente komen.

In de buurgemeenten werd een tijdje geleden de avondklok ingevoerd om incidenten met ‘hangjongeren’ te voorkomen. Hebben de amokmakers zich daarom verplaatst naar Merchtem?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk