Ivo de Bisschop (65) krijgt ‘Prestatie van het jaar’ met de Stop Parkinson Walk

De wandeling van Ivo de Bisschop (65), de Dilbekenaar die voor Stop Parkinson Walk de Belgische grens afwandelde, is door het Eén programma ‘Vrede op Aarde’ van Sven De Leijer uitgeroepen tot de prestatie van het jaar. De jury van bekende Vlamingen bestond onder andere uit Wesley Sonck, Maaike Cafmeyer, Élodie Ouédraogo en Jonas Geirnaert. Samen blikken ze in het programma terug op de strafste momenten van 2020 aan de hand van fragmenten. In de categorie ‘strafste prestatie van het jaar’ werden vier mensen genomineerd. 

De jury was sterk onder de indruk van Ivo’s prestatie en verkoos hem boven Matthieu Bonn -die de Belgische kustlijn afzwom- en Geert De Mulder uit Roosdaal, die op 24 uur tijd 560 kilometer aflegde met zijn elliptische loopfiets. Geert behaalde hiermee zelfs een wereldrecord. Een andere nominatie ging naar een tearoom aan de kust die het wereldrecord wafels stapelen verbrak. Ivo wandelde van 23 augustus en 10 oktober rond de grens van België waarbij in totaal maar liefst 1.500 kilometer werd afgelegd. Met zijn initiatief werd er zo’n 600.000 euro ingezameld om het onderzoek naar Parkinson te ondersteunen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland