Man wordt op heterdaad betrapt wanneer hij elf konijntjes dumpt

Het heeft in 2021 niet lang geduurd voor De Ark van Pollare vzw in Lennik hun eerste melding kreeg van gedumpte dieren. Op 1 januari werd een man op heterdaad betrapt terwijl hij elf tamme konijntjes dumpte in Herne. De politie kon de man identificeren, hij mag zich verwachten aan een zware boete.

Op 1 januari rond 20.15 uur stonden enkele agenten van de politiezone Pajottenland al voor de deur van De Ark van Pollare in Lennik. Zij lieten weten dat er elf konijntjes gedumpt werden in Herne. Volgens de politie zag een voorbijganger alles gebeuren en noteerde hij de nummerplaat van de persoon in kwestie. De buurtbewoner haalde een transportbox en laadde de tamme dwergkonijntjes meteen in, terwijl hij de politie verwittigde. 

De man werd geïdentificeerd en kreeg de dag zelf nog bezoek van de politie. Er werd een pv opgemaakt en de man zal, behalve een fikse boete, ook moeten opdraaien voor alle kosten. De elf dwergkonijntjes (zes mannetjes en vijf vrouwtjes) werden onderzocht door een dierenarts en behandeld tegen coccidiose en schurft. De diertjes blijven wel nog enkele weken in quarantaine voor ze geadopteerd kunnen worden. De Ark vraagt dan ook om nog niet te bellen of mailen om ze te adopteren.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland