Leerlingen ‘t Keperke zorgen voor licht

Zo’n 390 leerlingen van het basis- en lager onderwijs van ‘t Kerperke in Dilbeek hebben voor licht gezorgd aan hun naburig woonzorgcentrum. Alle personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum Breugheldal kregen een mooie versierde lampion met kaarsje cadeau.

De leerkrachten van ‘t Kerperke in Dilbeek hebben samen met de kinderen meer dan 350 lampionzakjes versierd. De ouders konden deze per bundel van twee aankopen en zo ook zelf eentje voor thuis houden. “Het andere zakje werd mooi versierd en in de vorm van een hartje voorgesteld op het binnenplein in Breugheldal samen met de leerkrachten, Samana en Ferm”, vertellen de leerkrachten. “Deze actie doen we om het zorgpersoneel en de bewoners een extra hart onder de riem te steken tijdens deze Kerstperiode.” De opbrengst van de verkoop van die lampionzakjes bij de ouders gaat integraal naar het Kinderarmoedefonds, hiermee hebben ze zo’n 800 euro ingezameld. “De Kerstperiode is nu een enorm moeilijk moment voor alle bewoners in de woonzorgcentra”, licht Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld) toe. “Het is dan ook een prachtig initiatief dat ‘t Kerperke al deze mensen toont dat er ook licht kan zijn in een donkere periode.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland