Albanese drugbende opereerde vanuit Grimbergen

Bij verschillende huiszoekingen in Halle-Vilvoorde, Brussel en Antwerpen de afgelopen week, werden grote hoeveelheden cash geld en drugs gevonden.

Het onderzoek kaderde in een internationale drugssmokkel en werd gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde. Het onderzoek richtte zich op een Albanese criminele organisatie die haar thuisbasis had in Grimbergen. Vandaar werden internationale drugstransporten georganiseerd, voornamelijk naar Italië, o.a. door gebruik te maken van verborgen ruimtes in voertuigen.

Aan de politieactie namen verschillende politiediensten deel, zowel van de Federale als de Lokale Politie. Ook in Italië werden huiszoekingen uitgevoerd.

Er werd ongeveer 100.000 euro cash geld en 20 kg cocaïne aangetroffen. De cocaïne vertegenwoordigt een straatwaarde van om en bij 1.000.000 euro. Verder nam de politie verschillende voertuigen in beslag.

11 personen werden gearresteerd, 9 mannen en 2 vrouwen. Eén verdachte woont in Antwerpen, één in Brussel, de overige in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Zij worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Tijdens de politieactie raakte één van de verdachten zwaargewond. De persoon trachtte te vluchten langs de daken maar kwam hierbij ten val. De man werd in levensgevaar overgebracht naar het hospitaal.

(foto illustratief)

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise