Eerste bewoners eind 2019 in Hof ter Smissen

Projectontwikkelaar Woenst heeft het project voor het Hof ter Smissen in Dilbeek voorgesteld. Woenst plant er 27 woningen. Eind 2019 zijn de eerste bewoners er welkom.

 

Het Hof ter Smissen, bekend als het jarenlange decor van de één-soap Thuis, werd opgekocht door Woenst. Projectontwikkelaar Lode Verdoodt wil er een woonproject met 27 woningen van maken. Daarvoor worden de bouwvallige bijgebouwen van de hoeve gesloopt. Het bekende hoofdgebouw blijft wel bewaard. 180112HofterSmissenDilbeek-1

De voormalige eigenaars mogen er blijven wonen tot ze een nieuwe thuis hebben gevonden. “Nadien renoveren we ook dat gebouw en brengen we er nog twee appartementen in onder”, zegt Verdoodt. “Op het gelijkvloers komt dan nog een polyvalente ruimte, misschien wel een café.” 180112HofterSmissenDilbeek-2

Het project werd uitgetekend door A2R Architecten uit Dilbeek. Momenteel loopt het openbaar onderzoek nog een maand. Indien er geen bezwaren komen, kan de vergunning snel rond zijn zodat Woenst dit najaar aan de verbouwing kan beginnen. Verdoodt hoopt eind 2019 de eerste bewoners te verwelkomen.

“De Dilbekenaren reageren enthousiast op het project maar stellen zich vragen over de mobiliteit. Dat begrijp ik, want de bestaande wijk wordt hier fors uitgebreid en er komt een school bij”, zegt Verdoodt. “Maar met onze 27 woningen zal de drukte niet fors de hoogte in gaan.”

Woenst mikt met het Hof ter Smissen op jonge gezinnen. “Je woont hier in het groen, met een veilige binnenkoer die het gemeenschapsgevoel versterkt. En met de fiets sta je zo aan het station of in het centrum van Dilbeek”, aldus Verdoodt.180112HofterSmissenDilbeek-3 180112HofterSmissenDilbeek-5

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland