Alain De Pauw

Alain De PauwAlain De Pauw

Alain is de voorzitter van VC Den Boskant, een gloednieuwe voetbalploeg (“De enige echte Merchtemse ploeg in de competitie van de Belgische Voetbalbond,” zegt hij zelf) die de zware erfenis van Eendracht Peizegem moest doen vergeten. Samen met secretaris Luc Tilburgh en een vastberaden bestuur werkte hij aan een nieuwe club die Sportcentrum De Block als thuishaven kreeg en het momenteel zeer goed doet met een tweede plaats in vierde provinciale E.

Wat wenst u dat 2018 voor uw vereniging in petto heeft?

Wij zijn goed gestart, we hoopten op de middenmoot maar we staan tweede en draaien mee aan de top. Daar zouden we graag blijven. We hopen ook dat Den Boskant een echte familieploeg blijft  waarin alle ploegen (A, B en vijf jeugdploegen) even belangrijk zijn. We hebben goede trainers en hopen er volgend seizoen nog een paar ploegen bij te doen.

Hoe zal uw leven er in 2018 uitzien?

Wij zouden graag voortdoen zoals we bezig zijn. Financieel zit het goed en het bestuur draait op volle kracht. Wie zich geroepen voelt, is zeker welkom bij VC Den Boskant.

Wat wenst u Merchtem toe in 2018?

Een beetje financiële steun van de gemeente zouden we zeker niet afslaan. Als jonge club hebben we toch een stuk of 90 spelers waarvan meer dan de helft jongeren. We zwemmen niet in het geld maar we zijn zeer dankbaar voor alle steun. Niet in het minst van Brouwerij De Block die ons het sportcentrum ter beschikking stelt. We zijn ook dankbaar voor het vele werk van onze vrijwilligers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk