Oase organiseert Urban Trail

Het woonzorgcentrum Oase organiseert op zondag 18 maart een Urban Trail Run. “Niet om er geld aan te verdienen”, zegt directeur ouderenzorg Geert Geeroms. “Het is ons te doen om naambekendheid.” De loop over 5 of 10km vindt plaats tijdens de Dag van de Zorg met vertrek en aankomst op de zorgcampus.

Zo’n Urban Trail gaat gewoonlijk over een langere afstand, maar om het aantal seingevers te beperken werd gekozen voor een afgesloten omloop van 5km, die twee keer wordt afgelegd voor de dubbele afstand. De loop gaat door een aantal bijzondere gebouwen.

Gedacht wordt aan het rustoord zelf, het jeugdheem, het klooster, de middelbare school (VKO), het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk, de brandweer, de muziekschool, de Sint-Pauluszaal en/of café De Plets. De toelating om al die plaatsen te mogen aandoen, moet nog gevraagd worden. Daarna gaan de parcoursbouwers aan de slag.

Elke deelnemer betaalt 5 euro inschrijvingsgeld, verzekering inbegrepen. De zorgcampus krijgt de medewerking van de sportdienst en de plaatselijke atletiekverenigingen AAV (Alternatieve atletiekvereniging), Achilles 4 Run en Ac Opwijk.

 

Het Woonzorgcentrum Oase huurde alvast het majorettenkorps ‘Va et Vient’ uit Mechelen in om het geheel op te vrolijken en er is ook kinderanimatie gepland. Op de campus zullen worden standjes opgesteld en in de cafetaria een gebakje of een Brusselse wafel worden aangeboden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk