Minderjarige beschuldigd van zware feiten

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een jeugdrechter gevorderd voor een minderjarige die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel op 15 november 2017. De betrokkene, een 15-jarige uit Dilbeek die reeds bekend was bij het parket, wordt beschuldigd van zware feiten.

De minderjarige werd geïdentificeerd na analyse van verschillende camerabeelden. Op de beelden is te zien hoe hij een verkeersbord en een dranghek in de richting van politiediensten gooit en de ruiten van een wagen, een winkel en een bibliotheek vernielt.

Het parket vraagt zijn plaatsing in een gesloten instelling, voor gewapende weerspannigheid in bende, vernieling in bende, beschadiging van een voertuig dat nog rijvaardig was en illegale wapendracht.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland