Sint warm onthaald in Peizegem

Bedrijvig Boskant, de vereniging van handelaren en zelfstandigen van Peizegem, heeft Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten een warm onthaal bezorgd. Met een klein beetje vertraging, er was iets mis met Slecht Weer Vandaag, het paard van de sint, kwam hij aangereden met een tractor. De kerststal in de Nieuwbaan was tijdelijk ingericht als huis voor de sint.

De schepenen Vandevelde en De Valck en met hen heel wat ouders met hun kleinste pagadders, stonden de sint een beetje verkleumd op te wachten. Maar Bedrijvig Boskant had voor warme en verwarmende drankjes gezorgd. Maar de kinderen waren natuurlijk voor de sint en zijn pieten gekomen. Om beurt mochten ze bij de goedheilige man komen en een geschenkje ontvangen uit de handen van zwarte piet.

In de ogen van de kinderen branden lichtjes, bij de meesten van blijdschap  maar door sommigen werd ook een traantje weg gepinkt uit schrik voor de mooie witte baard van de sint. Gelukkig kon hij meedelen dat er in Peizegem ‘geen stoute kinderen waren’.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk