Politie klist twee overvallers op snelwegparking

De snelwegparking aan de E40 in Groot-Bijgaarden is een aantrekkingspool voor criminielen. Dat werd nog maar eens bewezen toen de PZ Dilbeek in de nacht van woensdag op donderdag twee overvallers kon oppakken die ervan verdacht worden vrachtwagenchauffeurs te beroven en te bedreigen met een mes.

De politie had weet van geregelde overvallen op vrachtwagenchauffeurs op de snelwegparkings van Groot-Bijgaarden en Ruisbroek. In de nacht van 15 en 16 november merkten ze omstreeks 2.30 uur hoe drie personen naar de parking liepen. Twee verdachten werden ingerekend, een derde kon ontsnappen. In hun vlucht lieten ze zakken achter, waarin o.a. GPS-toestellen en parfumflessen aangetroffen werden, waarvan de politie vermoedt dat ze afkomstig zijn van diefstallen.

Bedreigd met een mes

Een halfuur eerder werd door 3 personen op dezelfde parking een vrachtwagenchauffeur overvallen. Zijn smartphone werd gestolen en hij raakte licht gewond door een mes waarmee hij bedreigd werd. Er zijn aanwijzingen dat dit dezelfde personen zijn die nadien werden betrapt bij de poging om een vrachtwagen te openen.

Het parket verdenkt hen van diefstal met geweld of bedreiging, poging diefstal met geweld of bedreiging, lidmaatschap van een vereniging van misdadigers en illegaal verblijf in het land. De minderjarige verdachte werd voor de jeugdrechter geleid, die hem geplaatst heeft in een gesloten afdeling van een gemeenschapsinstelling.

Voor de meerderjarige verdachte werd een onderzoeksrechter gevorderd, deze heeft hem onder aanhoudingsbevel geplaatst. Er wordt nog onderzocht of zij ook voor eerdere feiten in aanmerking kunnen komen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland