Doek valt over hipster-koffiebar Revolver57

 

Revolver57, de hippe koffiebar annex eethuis op de Nowélei, heeft de deuren definitief gesloten. De zaak die je eerder in Antwerpen of Gent zou verwachten, wist zich op een kleine twee jaar tijd een eigen naam te bezorgen en had ook een uitgesproken klandizie, zelfs tot een eind buiten Vilvoorde.

Het was dan ook een van de start-ups die Vilvoorde weer wat schwung bezorgden. Revolver57 had een uitgesproken vintage look met moderne accenten en een open keuken wat zorgde voor een ongedwongen gezellige sfeer. De kaart reikte van grootmoeders keuken tot lekkere vegetarische gerechten. Je kon er zelfs onbekende limonade- en colavarianten proeven. Jong en oud kwam dan ook langs in Revolver57. “Jongeren vinden het hier hip, ouderen vinden het dan weer nostalgisch want ze drinken hier uit dezelfde tassen hun koffie als vroeger”, klonk het bij de opening begin 2016. Ook bekende Vilvoordenaars zoals Ish Ait Hamou lieten zich geregeld in de zaak opmerken.

Uitbaatster Véro Bakos bevestigde nu echter op Facebook wat de trouwe klanten al een tijdje in de mot hadden. Revolver57 gaat niet meer open. “Met spijt in het hart moet ik jullie meedelen dat de laatste koffie door onze machine is gelopen, het laatste ei en de laatste taart werden gebakken”, aldus Véro die nog liet weten dat ze een nieuwe uitdaging aangaat. Op de vraag wat nu de echte reden achter de sluiting was, kregen we gisteren geen sluitend antwoord. Het is ook niet duidelijk wat er met het voormalige advocatenkantoor, waarin oorspronkelijk ook gastenkamers zouden worden ondergebracht, nu zal gebeuren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise