Freddy Sport en Kempeneer zijn hofleverancier

Twee Dilbeekse handelaars mogen zich voortaan hofleverancier noemen. Fietsenwinkel Freddy Sport en tuinzaak Kempeneer leveren producten aan de koning.

Onze regio telt al langer heel wat hofleveranciers, maar elk jaar komen er enkele nieuwe bij. Zo werd dit jaar Delacre Biscuits, met hoofdzetel in Groot-Bijgaarden, hofleverancier. Ook Nikon Belux uit Groot-Bijgaarden mag producten aan het Paleis leveren. Atoma, bekend van de schriftjes met de ringetjes, is al langer hofleverancier.

Maar ook kleine zelfstandigen komen in aanmerking voor de erkenning. Zo levert Freddy Sport uit Dilbeek fietsen aan de Koninklijke Familie. Dat is al enkele jaren het geval. “Destijds kwam prins Filip hier na de openingsuren met zijn familie eens een fiets uitproberen”, vertelt Davy Depaepe. “Hij heeft hier nog een testritje gedaan op de parking achter de zaak. Nu hij koning is, leveren wij nog steeds de fietsen voor hem en zijn familie.”

Eén keer per jaar trekt Davy naar het Koninklijk Paleis waar hij de fietsen een onderhoud moet geven. “We vinden het wel leuk om hofleverancier te zijn. En naar de klanten toe zegt het iets over onze service”, klinkt het.

Ook Kempeneer, waar iedereen terecht kan voor materiaal om in de tuin te werken, werd dit jaar benoemd tot hofleverancier. “Een mooie erkenning voor ons jarenlange werk”, zegt Karen Kempeneer. “Ik ben nu de derde generatie in de zaak, maar wij leveren al langer aan het Hof.”

Wat de koning in de zaak al gekocht heeft, wil Karen niet kwijt. “Ik vind het belangrijk om discreet te blijven”, klinkt het. De kans dat koning Filip himself op zaterdag het gras rond het paleis maait is eerder klein, maar zijn tuinpersoneel doet alleszins beroep op grasmaaiers van bij Kempeneer.

KempeneerDilbeek-1

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland