Derde fase Ninoofsesteenweg start weldra

Indien alles volgens schema verloopt, start op 11 december de derde fase van de werkzaamheden op de Ninoofsesteenweg in Roosdaal. Hierdoor schuift de werfzone op in de richting van Brussel.

Het stuk tot aan het kruispunt van de Tenzuivenenstraat wordt aangepakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert de werken uit op de weghelft in de rijrichting van Ninove. Tijdens deze derde fase zal het verkeer over versmalde rijstroken rijden. Elke rijrichting krijgt één rijstrook ter beschikking.

Tijdens de werken zal de aannemer ook de verzakte talud aan het kruispunt van de Omer de Vidtslaan en de Koning Albertstraat herstellen, maar deze werken zullen geen bijkomende hinder veroorzaken. Tijdens de derde fase zullen de Omer de Vidtslaan en de Koning Albertstraat afgesloten worden voor het verkeer. Er worden omleidingen voor het lokale verkeer voorzien via de Tenzuivenenstraat en de Daalbeekstraat.

Tot het einde van de werken worden de verkeerslichten aan de Omer de Vidtslaan verwijderd worden. Er worden wel zebrapaden en waarschuwingsborden voorzien. In de hele werfzone wordt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur voorzien.

Topartikels editie Ninove-Dender