ION in beroep voor woonproject Rozenlaan

Projectontwikkelaar ION zet vol door voor de bouw van een woonproject in de Rozenlaan. Het buurtcomité verwijt het gemeentebestuur van Liedekerke onder één hoedje te spelen met ION.

Op een weide in de wijk rond de Rozenlaan wil projectontwikkelaar ION een woonproject met 60 appartementen bouwen, gespreid over drie woonblokken. De buurtbewoners verenigden zich in het actiecomité Ro-Re-Mi en dienden massaal bezwaarschriften in. Het gemeentebestuur van Liedekerke besliste om de projectontwikkelaar geen bouwvergunning te verlenen. Door de stilzwijgende weigering leek het dat ION het project mocht schrappen, maar de projectontwikkeling ging in beroep. Hierdoor moet de provincie nu beslissen over de vergunningsaanvraag.

BuurtcomitĂ© Ro-Re-Mi verwijt het gemeentebestuur van Liedekerke nu aan struisvogelpolitiek te doen. “Het gemeentebestuur was van de eerste dag grote fan van het project, de dienst stedenbouw van het gemeentebestuur regisseerde zelfs de bouwaanvraag samen met de projectontwikkelaar”, stelt het buurtcomitĂ©. “Het gemeentebestuur arrangeert een bouwvergunning zonder zelf de handen vuil te moeten maken”, klinkt het.

Volgens burgemeester Luc Wynant (CD&V) worden alle procedures echter correct nageleefd. “De gemeente heeft steeds gesteld dat een vergunning aan de projectontwikkelaar zou verleend worden indien er draagvlak is. Niet meer of niet minder. Elk persoon die een bouwaanvraag indient kan volgend de wet echter beroep aantekenen tegen een weigeringsbeslissing, of die nu stilzwijgend is of niet”, aldus Wynant. Intussen blijft Ro-Re-Mi verder strijden tegen het voorziene project. De buren namen een advocaat onder de arm die ze betalen met een bloemzaadverkoop.

Topartikels editie Ninove-Dender