Gemeentebestuur zet rem op woonproject

Sociale huisvestingsmaatschappij Providentia krijgt van het gemeentebestuur van Roosdaal voorwaarden opgelegd voor het woonproject langs de Derrevoortstraat.

Providentia plant al enkele jaren een sociaal woonproject langs de Derrevoortstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. In 2012 kwam de huisvestingsmaatschappij aanzetten met een project van 58 woningen, maar dat stootte op heel wat protest van de buurtbewoners. De buren vrezen niet alleen dat hun rustige dorp te druk bebouwd zou worden, ze haalden ook de drassige grond en het risico op wateroverlast aan. Uiteindelijk werd de bouwvergunning vernietigd door de Bestendige Deputatie.

Intussen diende Providentia een aanvraag in voor een nieuw project met 47 woningen. Maar deze keer roept het gemeentebestuur van Roosdaal de sociale huisvestingsmaatschappij een halt toe. “De plannen voorzien 16 koopwoningen, 7 huurwoningen en 24 gestapelde woningen”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Wim Goossens (CD&V). “Met die 23 woningen in de eerste lijn van het project kunnen we het eens zijn en daar geven we groen licht voor. Maar de 24 gestapelde woningen passen niet in de omgeving. Die woningen zouden te druk op elkaar zitten en dat past niet in onze ruimtelijke visie voor Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.”

Providentia mag van het gemeentebestuur werk maken van de woningen in de eerste lijn. Voor de overige woningen moet een nieuw plan worden ingediend. “We komen hiermee aan de verzuchtingen van onze inwoners tegemoet. Maar je kan het hele project niet tegen houden. Iedereen verdient een woning, ook mensen die het minder breed hebben”, aldus Wim Goossens.

Topartikels editie Ninove-Dender