Pro Merchtem wil positieve rol spelen

Gisteren liet Pro Merchtem voor het eerst van zich horen. Zes mensen, die zich volgend jaar waarschijnlijk ook aan de kiezer zullen presenteren, hielden het project Pro Merchtem boven de doopvont. Pro Merchtem wil een positief geluid in de Merchtemse politiek laten horen.

“Wij hebben geen binding met een nationale partij en kunnen dus voluit voor Merchtem gaan. Wij gaan voor een betere ruimtelijke ordening, op maat van de mensen en niet op maat van bouwpromotoren of belangengroepen. Wij gaan voor een beter parkeerbeleid en voor meer veiligheid voor zwakke weggebruikers,” zegt Luc Robberechts (49) die optreedt als woordvoerder van de nieuwe groep. Maken nog deel uit van de groep (vlnr op de foto): Wouter Robberechts (37), Luc Robberechts, Ellen Verhoeven (31), Wendy Haeyvaert ‘(41), Tom Vandenbossche (23) en Joris Verspecht (37).

Lees verder onder de foto

MERCHTEM Pro Merchtem

“Ik zal zeker niet op de eerste plaats staan van onze verkiezingslijst,” zegt Joris Verspecht. “Vele mensen denken dat ik de CD&V verliet omdat ik de koppositie niet kreeg. Dat is onjuist. Ik wil gewoon een betere toekomst voor Merchtem en dat perspectief vond ik niet meer terug bij de CD&V”.

“Wij reiken de hand aan iedereen,” zegt Luc Robberechts, “aan de mensen van het centrum maar ook zeker aan de mensen in de deelgemeenten. Wij reiken ook de hand aan andere partijen en zullen positieve voorstellen van anderen zeker steunen. Maar wij willen vooral een gemeente op mensenmaat”.

“Wij willen ook meer participatie. Neem het voorbeeld van het RUP Sint-Jansstraat. Uiteindelijk kwam er toch een info-avond maar je moet dat organiseren voor dat het RUP gestemd wordt. Wij willen de mensen au serieux nemen en luisteren naar wat ze te zeggen hebben”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk