Brasserie Julie scoort meteen Michelin-ster

Het gaat hard voor topchef Thomas Locus. Zijn Brasserie Julie kreeg een mooie 14 op 20 van de culinaire gids Gault&Millau en haalde een Michelin-ster binnen.

Thomas Locus runde zo’n acht jaar lang het chique Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. Maar de sterrenchef wilde van de topgastronomie af en gooide het over een andere boeg. Begin dit jaar ruilde hij zijn Bistro Margaux in voor Brasserie Julie, een restaurant voor een breder publiek aan lagere prijzen.

Maar hoewel de gerechtjes in zijn brasserie minder verfijnd zijn dan destijds in Bistro Margaux, lijkt de culinaire jury het concept van Brasserie Julie toch nog te smaken. In de nieuwe Gault&Millau behaalde het restaurant een mooie score van 14 op 20. En Brassrie Julie kreeg meteen ook een Michelin-ster.

thomas locus bistro margaux

Chef Thomas Locus kon het zelf bijna niet geloven. “Voor het eerst ging ik zonder stress naar de uitreiking, gewoon om eens van het evenement te genieten. Toen ik plots onze naam op het groot scherm zag, viel ik bijna van mijn stoel”, zegt Locus. “Dit was niet meteen onze bedoeling.”

Toch is Thomas Locus fier op zijn ster. “Dit is een pluim voor ons team dat een jaar heel hard heeft gewerkt aan ons nieuw concept”, zegt Locus, die niets aan het concept zal veranderen. “We blijven dezelfde keuken en dezelfde prijs hanteren, ook mét ster.”

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland