Uitvoering Masterplan start op 20 november

De eerste werken van het Masterplan voor de Dilbeekse kern starten op 20 november.

 

De Spanjebergstraat wordt als eerste aangepakt. Die opknapbeurt zal zeker vier maanden duren. Tijdens de eerste fase van de masterplanwerken wordt de straat afgesloten van de parking aan de basisscholen tot aan het kruispunt met de Ninoofsesteenweg.

Tijdelijk zullen twee keerpunten gemaakt worden op de parking aan de scholen en die achter de kerk in de Oudesmidsestraat om zo de toegankelijkheid van de scholen en parkings te garanderen. Het stukje Oudesmidsestraat tussen de parking en het kruispunt met de Verheydenstraat zal daarom tijdens deze fase tweerichtingsverkeer worden.

Voor alle duidelijkheid worden er aangepast omleidingsborden geplaatst. De aannemer probeert ze zoveel mogelijk voor te zorgen dat de bewoners na de werkuren hun woningen kunnen bereiken. De auto’s moeten wel voor 7 uur buiten de werfzone geplaatst worden.

Als de werken aan de Spanjebergstraat binnen vier maanden achter de rug zijn, start de aannemer aan de Kasteelstraat. In een derde fase wordt de Verheydenstraat aangepakt. Dat wordt geen simpele klus, want tijdens die werken zullen de handelaars slecht bereikbaar zijn. De vierde en laatste fase betreft de Sint-Alenalaan.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!