Angelo Van Wilderen: “Werk dat fietspad af!”

Gemeenteraadslid Angelo Van Wilderen vraagt het Ternatse gemeentebestuur om werk te maken van het fietspad naar de Van Nuffelstraat.

 

Met de vernieuwing van de stationsbuurt in Ternat werd meteen ook een breed fietspad over het stationsplein aangelegd. Dat pad loopt langs de spoorwegparking richting Van Nuffelstraat. Maar op de grens van de parking stopt ook het fietspad. Nu de NMBS het parkeren betalend wil maken, vraagt raadslid Angelo Van Wilderen het gemeentebestuur met aandrang om het fietspad af te werken.

“Meer dan ooit moeten we inzetten op de fietsende pendelaars, zodat mensen de auto thuis laten staan. Maar dat kan alleen als de infrastructuur voor handen is. Al jaren wordt er gesproken van een veilig fietspad langs de spoorweg tot in het centrum van Ternat, maar het komt er maar niet van.”

Ook voorzitter van Jong VLD Ternat Dante Van Wilderen ijvert voor het fietspad. “Nu er in de schoolomgeving zware rioleringswerken bezig zijn, vinden veel jongeren moeilijk een veilige weg om naar de school of het station te fietsen. Het doortrekken van dit fietspad zou een perfecte oplossing zijn”, aldus de jonge Van Wilderen.

Volgens schepen van openbare werken Jozef Borremans (LB) ligt vooral de NMBS zelf dwars in het dossier. “Telkens wanneer we een akkoord bereiken voor de aanleg van het fietspad, komt de NMBS met een probleem op de proppen. Intussen wil het spoorbedrijf de optie om een derde spoorlijn te kunnen aanleggen, dus willen ze de strook grond voor het fietspad maar tijdelijk afstaan. Met dat dossier zijn we nu weer aan de slag, maar ik ben al benieuwd naar het volgende excuus om de aanleg tegen te houden. We willen als gemeentebestuur zelf ook niets liever dan dat het fietspad er komt”, aldus Borremans.

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland