Opa Karel springt alweer uit vliegmachien

Karel Tilley wordt in december 95 jaar, maar de Dilbeekse opa sprong al voor de derde keer uit een vliegtuig. Mét parachute voor alle duidelijkheid.

Karel Tilley is een actieve opa. De bijna 95-jarige Dilbekenaar is erg actief in woonzorgcentrum Dilhome en is niet vies van avontuur. Zo waagde hij zich twee jaar geleden voor het eerst aan een parachutesprong met zijn zoon Koen.

Intussen heeft Karel de smaak te pakken. Vorige week sprong hij al voor de derde keer uit een vliegtuig. Dat was een erg speciaal moment, want zoon Koen zat voor het eerst achter de stuurknuppel van het vliegtuig. Hij behaalde namelijk zijn pilotendiploma.

Karel genoot met volle teugen van zijn derde skydive. “Ik kan al niet wachten tot de volgende keer. De mensen hier in het rusthuis verklaren me zot, maar ik vind dat plezant. Het is een hobby geworden.”

Schrik voor een ongeluk heeft Karel helemaal niet. “De dag dat mijn parachute niet zou openen, vangen ze me beneden wel op”, lacht de man. Tijdens zijn sprong ontstond er wel een incidentje: Karel verloor zijn schoenen in de lucht. “Hopelijk zijn ze niet op iemands hoofd gevallen, want dat zou wel eens pijn kunnen doen”, aldus de vrolijke opa.

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland