Spitsstrook tussen Groot-Bijgaarden en Affligem

Vlaams minister voor mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil werk maken van een spitsstrook langs de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem.

 

De Vlaamse Regering voorziet voor de aanleg van de strook maar liefst 11,5 miljoen euro. Spitsstroken zijn aangepaste pechstroken die op drukke momenten kunnen gebruikt worden wanneer dat wordt aangegeven door dynamische borden.

Mobiliteitsminister Ben Weyts voorziet de komende twee jaar vier nieuwe spitsstroken. Een daarvan wordt gepland langs de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem. Voor de aanleg van de nieuwe spitsstrook moeten nieuwe vangrails geplaatst worden, moeten de op- en afritten heringericht en een brug vernieuwd worden en moet er nieuwe signalisatie aangelegd worden.

“De spitsstrook wordt aangelegd richting kust om de avondspits te ontlasten”, zegt Michaël Devoldere van het kabinet van Weyts. “We focussen op de avondspits omdat het verkeer zich in de ochtendspits naar Brussel begeeft en daar sowieso vast komt te zitten in allerhande flessenhalzen. Als wij met de aanleg van een spitsstrook voor de ochtendspits ervoor zorgen dat het ochtendverkeer sneller Brussel binnenstroomt, dan zullen we de verkeersproblemen alleen verschuiven en verder vergroten binnen Brussel. Dat willen we niet.”

 

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland