Over de bloemetjes, de bijtjes en … de appeltjes

Vroeger leerden wij over de bijtjes en de bloempjes als de juf of meester eigenlijk over iets anders wou praten. Vandaag leren ze in Brussegem over de bijtjes en de appeltjes. Op het Torenhof, een bedrijf waar appelen en peren worden geteeld, komen bij het begin van het schooljaar tientallen klasjes rondneuzen in de boomgaarden. Ze worden er deskundig opgevangen door Dirk die hen leert over … juist, de bijtjes en de appeltjes. Toen wij langsgingen waren het 5de en 6de leerjaar van Sint-Lutgardis in Ganshoren op bezoek. Helemaal met de fiets gekomen.

“Door de uitzonderlijke weersomstandigheden is de pluk wel beëindigd,” weet Dirk, “maar we kunnen hen nog heel wat vertellen over hoe wij appelen en peren telen en verwerken”. Ann De Rijck van Het Torenhof: “Het is hier een gezellige drukte met al die jongens en meisjes die op bezoek komen. En het lijkt wel of Dirk nooit wat anders gedaan heeft dan hen op een aangename manier iets bij te brengen”. Wie zelf wil proeven van de appels en peren van Het Torenhof kan elke dag (behalve zondag en maandag voormiddag) terecht in de verswinkel.

Torenhof 2

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk