Broekstraat is voetbalsupporters beu

De bewoners van de Broekstraat in Dilbeek zijn de situatie in hun straat beu. Telkens wanneer RSC Anderlecht voetbalt, parkeren de supporters massaal in de smalle straat.

Supporters die een gratis parkeerplek zoeken om naar de wedstrijd van RSC Anderlecht te gaan kijken, wijken vaak uit naar Dilbeek. Daar zijn de bewoners van de Broekstraat het slachtoffer van.

“Tijdens matchen van Anderlecht is het hier altijd druk”, zegt bewoonster Martine Tondeur. “Supporters parkeerden telkens in onze straat langs de kant van de huizen. Daar had niemand problemen mee, maar intussen werd er aan deze kant van de straat een parkeerverbod ingesteld. Hierdoor parkeert iedereen nu aan de overkant, waar geen berm is. De auto’s staan dus volledig op de straat, waardoor er geen ruimte meer overblijft”, klinkt het.

De bewoners kunnen met hun wagen hun oprit niet meer op- en afrijden. “We zitten eigenlijk gegijzeld. Maar het grootste probleem is de gebrekkige doorgang voor de hulpdiensten”, zegt Martine. “Een brandweerwagen kan hier niet door als het brandt. De gemeente zou opnieuw toelating moeten geven om langs de kant van de huizen op de berm te staan.”

Schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA) wil de situatie bekijken. “In het verleden waren er al problemen in de Kaudenaerdestraat. Toen hebben we ingegrepen. Maar ik wist niet dat er nu ook problemen in de Broekstraat zijn. Misschien kunnen we dit oplossen door RSC Anderlecht af te schaffen”, grapt Club Brugge-supporter Quaghebeur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland