Spaanse Lindebaan wordt opgekalefaterd

Op woensdag 25 oktober starten er herstellingswerken aan de Spaanse Lindebaan in Grimbergen. De straat zal hierdoor enkele dagen niet toegankelijk zijn voor het verkeer.

De Spaanse Lindebaan verkeert in slechte staat. De schade aan het wegdek werd grotendeels veroorzaakt door het zwaar verkeer dat de straat gebruikt als omleidingsroute tijdens werken op belangrijke verkeersassen in de omgeving.

Om verdere schade door verkeer en vrieskou te beperken, laat het gemeentebestuur nu een tijdelijke herstelling van het wegdek uitvoeren.

De werken worden uitgevoerd in 2 fases en starten op woensdag 25 oktober. De werfzone wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de frees- en asfalteringswerken zal ook plaatselijk verkeer niet toegelaten zijn, om schade aan de nieuwe toplaag te voorkomen. De nodige signalisatie zal aangebracht worden.

Fase 1 wordt uitgevoerd tussen de Brusselsesteenweg (N202) en het kruispunt Sparrenlaan/de Merodestraat/Prinsenstraat. Een wegomleiding wordt voorzien via de de Merodestraat en de Brusselsesteenweg. Fase 2 wordt uitgevoerd tussen de Vilvoordsesteenweg en het kruispunt Sparrenlaan/de Merodestraat/Prinsenstraat. Een wegomleiding wordt voorzien via de Vilvoordsesteenweg en de Brusselsesteenweg.

De werken bestaan uit affrezen, op hoogte brengen van verzakte straatkolken, profileren van het wegdek en aanleggen van een dubbele bitumineuze slemlaag. Afhankelijk van de weersomstandigheden zouden de werken drie werkdagen in beslag nemen. Ze worden uitgevoerd door aannemer NV Thierens uit Dendermonde.

Een grondige vernieuwing van de weg zal gebeuren van zodra de Spaanse Lindebaan niet langer als omleidingsweg ingesteld is ten gevolge van wegeniswerken in de directe omgeving.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise